Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. óra

2011.08.14

 Eszközök: 

 
Üst 
Készülhet rézből, ónból, bronzból. Ha meg van bűbájolva lehet kompakt (könnyebben hordozható) vagy önkeverő (a kisebb darabok nem égnek le az üst aljára). Ezek a segédvarázslatok eleinte nem voltak. Sok baj keletkezett belőle PL.: lyukas üstfenék, üstrobbanás. 
 
 
Fiola 
A kész bájitalokat szokták fiolába tárolni, a tetejét bedugaszolják és lepecsételik, így tartalma később is használható. 
 
Mérleg 
Egyik serpenyőjébe egy ismert, másikba egy ismeretlen anyagot raknak. Ha a súly lefelé billen, akkor több mint 1 kg. Ha a súly felé, akkor kevesebb, mint 1 kg. A rosszul kimért bájital-hozzávalók sok katasztrófához vezettek régebben. Vannak olyan hozzávalók, melyeknek nem kell pontosan kimérni a súlyát és mennyiségét.
 
 
 
Élő-Halál Esszenciája: 
 
Hozzávalók:
 
  • üröm
  • aszfodéloszgyökér
  • mákonybab
  • macskagyökér
  • valeriána
Ez egy különösen erős altató bájital. Itt nem kell foglalkozni a hozzávalók kimérésével! Csak pár dolgot kell kiszámolni! 
 
Elkészítés:
 
A macskagyökeret aprítsuk fel és tegyük bele egy üstbe! Mákonybabot ezüstkéssel vágjuk fel! A levét tegyük bele a macskagyökér üstjébe és még 1/2 l mákonybab-levet tegyünk bele! Keverjük az óramutató járásával ellentétes irányba, míg nem ölt magára piros színt! Adjunk egy kis valeriánát hozzá!Adjunk hozzá 2 szál ürömöt és keverjük az óramutató járásával ellentétes irányba! 7 keverés után vágjuk fel az aszfodélosz gyökeret és tegyük bele! Keverjük az óramutató járásával ellentétes irányba megint! Azután lágy lila színt kell öltenie! Az aszfodélosz gyökerekből 1 kg-t tegyünk bele! Bordó színt ölt ekkor a főzet! Végül még 2 keverés balra és hozzá adagolunk még 2 l mákonybab-levet! 
 
 
 
A Szalamandravér: 
A szalamandrákat rég óta a sárkányok rokonainak tartják (mivel úgy is néznek ki). A szalamandravér az energiafőzet alkotóeleme. A hámozott szalamandratojás varázslények élelmezésére is használják.