Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. óra

2011.08.14

 Azóta harcolnak a gonosz oldal ellen mióta azok a varázslók élnek, akik ártani akarnak a varázsvilágnak és a mugliknak. A Roxfortban párhuzamosan elindult a Sötét Varázslatok Kivédése oktatása. Ebben a tantárgyban védőbűbájokat tanítanak és az ártások és rontások használatát. 

 
Sötét Varázslatok fogalma: 
 
Mióta megjelentek a varázslatok, azóta léteznek olyan boszorkányok és varázslók, akik sötét mágia kitalálásával foglalatoskodtak. Az Ősvarázskor idején is voltak olyan sámánok, akik nem a megsegítésével foglalkoztak, hanem sötét erőket próbáltak felszabadítani.
 
A sötét varázslat fogalmát i.sz. 1078 fogalmazta meg egy angol varázsló:
"Sötét varázslatnak nevezzük összefoglaló néven az olyan varázslatokat (igék, átkok, ráolvasások, főzetek), amivel bármilyen emberi vagy nem emberi lény testi, szellemi képességeik roncsolhatóak."
 
Ezt egészítette ki Arnold Rufus (1456-1510) 1482-ben:
"Sötét varázslatoknak tekinthetőek bizonyos mágikus bestiák is, amelyek szintén emberi vagy nem emberi élőlény ellen követhetnek el olyan mágikus cselekedeteket, amelyek a Mágikus Főtanács 10. kongresszusának alapcikkelyeiben nincsenek lefektetve."
 
Ezeket nevezzük a Sötét Varázslatok Kivédése alaptörvényeinek!

Milyen csoportjai vannak a sötét varázslatoknak?

1. Könnyű átkok
2. Varázslények:- gyenge - veszedelmes - halálos bestia
3. Veszélyes átkok
4. Szaktudást igénylő átkok
5. Főbenjáró átkok
6. Defenzív mágia
 
Törvényei:
A sötét varázslatok kivédésének alaptörvényei közé tartozik az, hogy mindig ismerjük fel a sötét varázslatot / lényt, ha ez nem teljesül lássuk be kevés esélyünk van fel venni ellene a harcot. Ezért a sötét varázslatok kivédése tantárgy a sötét varázslatok megismerésén alapszik. Sajnos vannak olyan átkok, amelyeket hiába ismerünk, mert kivédésük szinte lehetetlen-ilyenek például a Főbenjáró Átkok-. Ezek használatát tiltja a Mágiaügyi Minisztérium, illetve ha valaki mégis használatára vetemedik azt Azkabani fogságra ítélik, vagy akár halálbüntetést is kaphat.
 
 
„Azokat a varázslatokat/ igéket/ ráolvasásokat nevezzük összefoglaló néven sötét varázslatoknak, melyek egy élőlényt (embert, állatot) külsőleg és belsőleg (testileg és szellemileg) roncsolhatják, kárt tehetnek benne” 
 
 
Emberi értelemmel bíró gonosz lények (félemberek vagy harapásból született lények): 
 
 
 
A Vérfarkas (más néven farkasember): 
 
M.M. osztály:XXXXX 
A vérfarkas, bár feltételezhetően Európa északi feléből ered, világszerte megtalálható. Az ember csak harapás útján válik vérfarkassá. Erre az áldatlan kórra nincs igazi gyógyír, de a bájitaltani kutatásoknak köszönhetően a legrosszabb tünetek ma már kiküszöbölhetőek. A farkaskórban szenvedő varázsló vagy mugli egész hónapban normálisan él, de teliholdkor bestiává változik. A vérfarkas abban különbözik a legendás lények túlnyomó többségétől, hogy kifejezetten az emberre vadászik. 
 
 
 
A Vámpír: 
 
A vámpírok is harapás által válnak az éjszaka rémeivé. A vámpírok faja Romániában kezdődött egy bizonyos Vlad Tepes nevű emberrel, akit Draculának neveztek el a falusiak. A Vlad Tepes elnevezés annyit jelent, hogy karóba húzó, ugyanis mindenféle szörnyűségeket csinált a falusiakkal. Végül kiderült róla, hogy vámpír és az emberek vérére fájt a foga, mivel nem akarta, hogy lelepleződjön ez a szörnyű titka. Viszont akit Dracula megharap az a szolgája lesz, és ebből már nem lehet kigyógyulni. Draculát csak egy vérfarkas ölheti meg, viszont akit megharapott azt bármely vámpírirtó eszközzel meg lehet ölni. A vámpírok közül a fővámpírt ha megöljük akkor minden megharapott áldozata meghal vele együtt. 
 
Vámpírirtó eszközök: 
- Hagyma (szagától irtózik és megfullad tőle) 
- Kereszt (felmutatásától megrémül és meghal) 
- Karó vagy tőr (szívükbe kell szúrni) 
- Napfény vagy fénybűbáj (elporlad tőle)